Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Vervroegde openingen Algerabrug  

vrijdag, 27 mei 2016 10:00 by sottje


Foto: Cor den Ouden

Vandaag maakte Rijkswaterstaat bekend dat er de komende maanden vervroegde openingen van de Algerabrug zullen zijn. De bediening start al vanaf 04:00 in plaats van 06:00. Dit in verband met de overlast van de werkzaamheden die Rijkswaterstaat tot 30 september uitvoert aan de Hollandsche IJsselkering. Dit is typerend aangezien Rijkswaterstaat vooraf aangaf geen extra hinder voor het wegverkeer te verwachtten ten opzichte van de normale situatie in deze periode. Wij wisten wel beter. 

Op zich zijn deze vervroegde openingen een hele goede zet. Al is dit natuurlijk iets waar eigenlijk vanuit zowel de scheepvaart als de weggebruikers al veel langer behoefte aan is en. Van Uden kan namelijk de Algerabrug verlichten en weggebruikers zie vlak voor de ochtendspits de brug niet meer opengaan.

 

Gebruik deze situatie dan ook om goed te monitoren wat de invloed hiervan is op zowel het scheepvaart als op het wegverkeer. En gebruik dat om straks die lans te breken voor de toekomst.

Wethouder Gerrit Boudesteijn is alvast tevreden. "Dit is een positieve maatregel voor zowel de doorstroming van het wegverkeer als de beroepsvaart. Ik zie uit naar de resultaten van deze pilot.".

Nu doorpakken wethouder!


Tags:  
Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge