Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Rotterdam lokt filerijders uit auto  

woensdag, 23 oktober 2013 12:12 by sottje

Automobilisten in de regio Rotterdam krijgen extra mogelijkheden om de spits te mijden. Via een ‘marktplaats voor mobiliteit’ krijgen ze diensten aangeboden die variëren van elektrische leasefietsen tot apps waarmee ze kunnen zien wat sneller is: de auto, de fiets of het openbaar vervoer.

De eerste van 16 diensten zijn vanaf vandaag beschikbaar. Ze moeten er samen voor zorgen dat in eerste aanleg ruim 4300 automobilisten in en rond het drukke Rotterdam uit de spits blijven. Het uiteindelijke doel is 16.000 zogeheten spitsmijdingen voor elkaar te krijgen, liet initiatiefnemer De Verkeersonderneming weten.

Mobiliteitsbudget
Deze organisatie van verschillende overheden schreef in het voorjaar een Europese aanbesteding uit voor bedrijven om met voorstellen te komen teneinde de files in de Rotterdamse regio te verminderen. Een van de gekozen projecten biedt werknemers een persoonlijk mobiliteitsbudget waarbij ze door slim te reizen geld kunnen overhouden. Een ander komt met verschillende soorten collectief vervoer, zoals luxe touringcars en shuttlebussen.

Steun
De nieuwe diensten kunnen in het begin rekenen op financiële steun van De Verkeersonderneming, waarin onder meer de stadsregio Rotterdam, het Havenbedrijf en de rijksoverheid zitten. Maar de dienstverleners moeten binnen 3 jaar financieel op eigen benen staan. Binnenkort begint een tweede toelatingsronde.

Knelpunten
Voor Rotterdam is in kaart gebracht waar de belangrijkste verkeersknelpunten zitten. Met bijeenkomsten en een website worden werkgevers en werknemers in contact gebracht met de nieuwe diensten om zo de ‘marktplaats voor mobiliteit’ te laten ontstaan.

Algeracorridor
Een van de knelpunten is de Algeracorridor. Het is dus goed mogelijk dat de diensten ook een positief effect op de doorstroming van de Algeracorridor zal hebben. We blijven de aanbestedingen dan ook met groot enthousiasme volgen.

bron: Telegraaf, Rotterdam lokt filerijders uit auto


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge