Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Oplossing files Algerabrug laat nog op zich wachten  

woensdag, 4 februari 2015 14:02 by sottje

Het overleg over de Algerabrug tussen de gemeente Krimpen aan den IJssel en Rijkswaterstaat moet beter op elkaar worden afgestemd, erkennen beide partijen. Op een oplossing voor de verbinding blijft het voorlopig nog wel even wachten.

De als Brug der Zuchten bekend staande Algerabrug - tussen Capelle en Krimpen aan den IJssel - zal deze ongewenste 'eretitel' waarschijnlijk niet zomaar kwijt raken. Rijkswaterstaat heeft erkend dat er problemen zijn voor het wegverkeer, maar meldt op korte termijn geen oplossing te hebben.

Dat schrijft het Krimpense college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad van de IJsselgemeente die morgenavond weer over de Algerabrug praat.

Er worden wel pogingen ondernomen om de huidige verkeerssituatie te verbeteren, zoals het laten vervallen van de (extra) brugopening in de zomerperiode (1 juli tot en met 31 augustus) om 15.50 uur. Ook zal de brug over de Hollandsche IJssel in die maanden maar eens in plaats van twee keer in het uur open gaan.

Maatregelen
Rijkswaterstaat en de gemeente Krimpen aan den IJssel gaan op 18 februari weer met elkaar om te tafel om te kijken welke concrete maatregelen genomen kunnen worden om het dagelijkse fileleed tussen Krimpenerwaard en Capelle en Rotterdam te beperken. Tot 1 juli blijft er voor de recreatievaart sprake van een brugopening per uur, aldus het college.
Verkeerswethouder Gerrit Boudesteijn (Leefbaar Krimpen) werkt intussen aan een bestuurlijk platform Algeracorridor. Rijkswaterstaat heeft zich bereid verklaard daaraan mee te doen. Al afgesproken is dat de communicatie over de brug en de corridor beter op elkaar afgestemd moet worden. Daarbij wordt vooral gewezen op de mogelijkheden van de sociale media en de website van het platform.

De al jaren slepende kwestie rond de Algerabrug kwam vorig najaar weer aan het rollen toen de fractie van Stem van Krimpen had becijferd dat de verbinding in de zomer wel erg vaak open gaat voor de pleziervaart: in liefst 78 procent van de gevallen. De oppositiepartij stelde daar net als de PvdA schriftelijke vragen over aan het college.

Van Uden, eigenaar van de containerterminal in Alphen aan den Rijn, heeft volgens Krimpen geen aanvullende wensen over de brug ingediend.

Al afgesproken is dat de communicatie over de brug en de corridor beter op elkaar afgestemd moet worden.

Bron: AD/Rotterdams Dagblad, 4 februari 2015.


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge