Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Koningspaar op streekbezoek Krimpenerwaard  

maandag, 20 februari 2017 11:00 by sottje

Zijne Koninklijke Majesteit en Hare Koninklijke Majesteit, beste Willem-Alexander en Máxima,

Welkom in onze mooie groene Krimpenerwaard. Wat is het geweldig dat u de kracht van de Krimpenerwaard komt ontdekken middels een streekbezoek. En er is genoeg te ontdekken zult u merken.

Tijdens uw streekbezoek heeft u ook een gesprek met Riek bakker over de visie voor de Krimpenerwaard. Hoe ziet de visie voor de Krimpenerwaard er voor de komende 30 jaar uit. Qua economie, duurzaamheid, demografie, samenwerking, infrastructuur en de relatie met de omliggende stedelijke regio’s. Ik wil u met name attenderen op de bereikbaarheid.

De kans is groot dat u via de Stormvloedkering Hollandse IJssel, met zijn Algerabrug, naar de Krimpenerwaard komt. De Stormvloedkering is, u als specialist in water vast bekend, het oudste kunstwerk van de Deltawerken. De kans is aanwezig dat u daar in de file staat en gelijk ontdekt dat de bereikbaarheid een issue is. 

Want zoals de Stormvloedkering ervoor is om ons te beschermen tegen het water, zo is de Algerabrug ervoor om ons te verbinden met de Rotterdams regio. En dat laatste dat wil niet altijd even goed meer lukken. De Algeracorridor met zijn Algerabrug is qua bereikbaarheid de slagader van de Krimpenerwaard. Zonder een goede doorstroming is er eigenlijk geen kracht van de Krimpenerwaard mogelijk.

De Algerabrug heeft met zo’n 50.000 voertuigen per dag de hoogste I/C-verhouding van Nederland. Ook uit een onderzoek van de ANWB is de Algerabrug als grootste knelpunt gekomen. Cijfers waar we uiteraard niet erg trots op zijn. Zelfs de Brienenoord corridor heeft enorm veel overlast van al deze vertragingen.

Genoeg redenen om eens wat te doen aan dat knelpunt zult u denken. Helaas blijft het al jaren lang alleen bij praten en lijkt een oplossing soms verder weg dan ooit. 

Mocht u daarom eerdaags onze premier of onze minister van Infrastructuur en Milieu spreken, wellicht kunt u ze dan eens influisteren om aandachtig te kijken naar onze verkeersproblematiek en een eerste stap te maken naar een krachtigere Krimpenerwaard.

Geniet vandaag verder vooral ook van al het moois wat de Krimpenerwaard heeft te bieden.


Tags:   , ,
Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge