Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Afsluitingen en verkeersstromen  

dinsdag, 16 juli 2013 13:12 by sottje

Wat is het verband tussen een ongeluk op de Algerabrug en de afsluiting van de nieuwe Tiendweg en de Noorderstraat? Op het eerste gezicht lijken deze niets met elkaar te maken te hebben. Totdat je bedenkt dat de keuzes die mensen maken na de Algerabrug wel door deze afsluitingen worden bepaald.

Iemand die woont op de Vijverlaan zal normaal gesproken onderaan de Algerabrug linksaf de Nieuwe Tiendweg op draaien. Met de afsluiting van De Nieuwe Tiendweg zal men eerder rechtdoorgaan over de C.G. Roosweg om via de Krimpenerbosweg Krimpen in te rijden. Bewoners van de omgeving van de Dokter W.M. Blomsingel nemen normaliter de afslag naar de Rotterdamseweg om via de Noorderstraat naar hun bestemming te rijden. Ook zij maken een andere keuze en rijden via de kruising C.G. Rooseweg/Nieuwe Tiendweg linksaf Krimpen in. 

Deze kruising heeft door deze afsluitingen veel meer en ander verkeer te verduren dan normaal. Met name het verkeer wat normaal linksaf slaat en nu rechtdoor gaat zorgt ervoor dat de druk op het verkeerslicht voor rechtdoor enorm toeneemt waardoor het vaak al op de Algerabrug stil staat met als gevolg dat de kans op aanrijdingen toeneemt. Gelukkig is de Noorderstraat inmiddels weer open.

Vandaag werd bekend dat ook de Ouverturelaan van 22 juli t/m 23 augustus afgesloten is. Het gevolg zal zijn dat nog meer verkeer rechtdoor over de kruising met de C.G. Rooseweg/Nieuwe Tiendweg zal gaan. Verkeer wat dus moeilijker doorstroomt en voor opstoppingen op de Algerabrug zal zorgen. 
Ik heb geen idee hoe makkelijk het is om een verkeerslicht aan te passen. Wel is dit iets wat de komende tijd de aandacht verdiend.


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge