Place sticky footer content here.

Algeracorridor

350 bezoekers op de opstapdag  

zaterdag, 5 april 2014 21:12 by sottje

Op zaterdag 29 maart was de opstapdag op het evenemententerrein in Krimpen aan den IJssel. 350 mensen kwamen naar een zonovergoten evenemententerrein voor informatie en een proefrit op een e-bike, e-scooter of in elektrische/hybride auto. Rond 11.00 uur werd het evenement officieel geopend door de wethouders Bart Prins en Lex Hofstra en Jeroen van Gent van het platform Algera-corridor.nl.

Activiteiten
Het was een dag voor jong en oud. Terwijl volwassenen aan het proefrijden waren, konden kinderen zich vermaken op een springkussen of in de paardentram. Diverse lokale ondernemers waren aanwezig met duurzame vervoermiddelen waar een testrit mee gemaakt kon worden. Na de testrit(ten) stond de koffie klaar en vertelden fiets-, en autospecialisten geïnteresseerden alles over hun product(en). Ook was er informatie over het plaatsen van een oplaadpaal voor een elektrische auto op openbaar of privé-terrein en kon u advies krijgen over een goede bandenspanning voor uw auto.

350 bezoekers op de opstapdag
Foto: Jeroen van Zomeren

Algera-corridor.nl
Vanuit het platform Algera-corridor.nl werd in het kader van de bereikbaarheid de kortingsregeling voor tweewielers gepromoot. Veel aanwezige bezoekers waren dan ook zeer geïnteresseerd en informeerden naar de mogelijkheden. Dit was dan ook gelijk een goed excuus om van gedachten te wisselen over de bereikbaarheid van Krimpen en de Krimpenerwaard het platform onder de aandacht te brengen. Iedereen werd ook geattendeerd op de Facebookpagina om actief over dit onderwerp mee te denken.

Geslaagde dag
De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag. Zonder medewerking van de (lokale) ondernemers was het niet mogelijk om de opstapdag te organiseren. De gemeente Krimpen aan den IJssel en Algera-corridor.nl bedanken de fietshandelaren Boom, Hoogenboezem, Frensch en Van der Velden, de automobielbedrijven P. en D. Broere, M. de Koning, Renz, Roocar, Van Schaik en Ford Schakel, Burgernet en de Waterbus voor hun enthousiaste bijdrage aan het evenement.

Prijswinnaar
Tijdens de opstapdag kon u zich aanmelden voor deze nieuwsbrief. Door uw aanmelding maakte u kans op een prijs. De prijs bestaat uit een cadeaubon van Boom Tweewielers, een zonnebril, een fietspomp, fietsverlichting en een voetbal van Ford Schakel. De winnaar van de prijs is E. de Groot uit Krimpen aan den IJssel. Gefeliciteerd! U kunt de prijs vanaf maandag 7 april 2014 ophalen bij de receptie van het raadhuis (Oympiade 3).

Meer weten over de kortingsregeling tweewielers?
Met de ‘Kortingsregeling tweewielers’ kunnen inwoners en bedrijven in de regio Rotterdam in aanmerking komen om met een korting een fiets, e-bike of e-scooter te kopen. Zo kunt u op een duurzame manier de Algerabrug over en hoeft u niet achteraan te sluiten in de file. Voor meer informatie over de regeling en de voorwaarden kunt u ook kijken op www.algera-corridor.nl.

Geïnteresseerd in een oplaadpunt op eigen terrein of in de openbare ruimte?
Bent u inwoner of ondernemer in Krimpen en beschikt u over een elektrische auto met eigen terrein, bijvoorbeeld een garage of een oprit? Vraag dan subsidie aan voor een oplaadpunt. Meer informatie over (het aanvragen van) een laadpaal op eigen terrein staat op www.krimpenaandenijssel.nl/duurzamemobiliteit. Beschikt u als Krimpense inwoner of ondernemer over een elektrische auto, maar niet over een eigen terrein? Vraag dan een openbaar oplaadpunt aan via het 'Aanvraagformulier laadpunt openbare ruimte' op eerdergenoemde site.


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge