Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Waterbus

De waterrijke omgeving maakt het voor de regio Rotterdam en de Drechtsteden mogelijk om haar dagelijkse vervoervraagstukken op een bijzondere wijze te benaderen

Zonder enige belasting van openbare wegen en het spoor houdt de provincie Zuid-Holland om deze reden al sinds 1999 een uitgebreid netwerk van oeververbindingen in stand die jaarlijks zo’n 1,7 miljoen reizigers in hun vervoersbehoefte voorziet.

Getuige de enorme extra populariteit bij prettige weersomstandigheden en/of evenementen, en herhaaldelijke hoge scores bij klanttevredenheidsonderzoeken (2e plaats landelijk met een 8,1 in 2011!) kan worden gesteld dat de dagelijkse reiziger op een bijna recreatieve wijze zijn of haar dagen start.

Met de gunning aan Aquabus BV heeft de provincie Zuid-Holland de aanwezigheid van “de Waterbus” tot het jaar 2022 voor de regio veilig gesteld. Deze zekerheid heeft echter niet tot gevolg dat wordt berust in hetgeen wat in de eerdere elf jaar is neergezet. De reizigersfaciliteiten kunnen namelijk nog adequater, de schepen nog duurzamer en het kan allemaal nog leuker. Voor informatie over de vervoerder en haar ambities kunt u kijken onder “historie & ambities”. Genoemde ambities hebben er in 2010 overigens reeds toe geleid dat bijna onze gehele vloot ingrijpende zichtbare en onzichtbare verbeteringen heeft ondergaan.

Bovendien is dynamische reisinformatie op de pontons in gebruik genomen waardoor u tot op de minuut nauwkeurig weet wanneer de volgende Waterbus zal arriveren.

Ook op mobiel vlak is de Waterbus actief en heeft inmiddels een heuse Waterbus-app ontwikkeld waardoor u altijd op de hoogte bent waar de moderne catamarans van de Waterbus op het moment varen.

Daarnaast heeft Waterbus in 2012 de Waterbus Dagkaart (Hop on / Hop off) geïntroduceerd. Met deze kaart kunt u ook gebruik maken van speciale kortingsacties. Klik hier voor meer informatie over de voordelige dagkaart!

Route waterbus

Ontwerp door: Taglounge