Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Inzet lobby tweede oeververbinding westzijde Krimpenerwaard  

woensdag, 3 oktober 2018 17:10 by sottje

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard zijn op dinsdag 2 oktober met het raadsvoorstel gekomen om de lobby voor een tweede oeververbinding (Ridderkerk/Bolnes – Krimpenerwaard) te versterken gelet op de wens om de bereikbaarheid van de Krimpenerwaard te verbeteren.


 

In het kader van de pre-verkenning voor het MIRT in de Rotterdamse Regio worden verschillende oeververbindingen onderzocht ter ontlasting van de Brienenoord-corridor en het Metrokruis van Rotterdam. Onderdeel van deze pré verkenning oeververbindingen is een oeververbinding tussen Ridderkerk en de Krimpenerwaard. Deze levert ontlasting van de Brienenoord-corridor en de Algerabrug en daarmee een zeer grote verbetering van de ontsluiting van de Krimpenwaard.

Dit alles is ook omdat optimalisatie mogelijkheden van de Algeracorridor (vrijwel) zijn uitgeput. Na realisatie van deze oeververbinding loopt volgens de verkeerskundige berekeningen de IC-waarde voor de Algerabrug van 101 (overbelast) terug naar 58-60 (goede doorstroming)

De gemeente heeft al eerder middels een motie en het coalitieakkoord aangegeven dat de bereikbaarheid aan de westkant van de Krimpenerwaard moet worden versterkt. Op 16 oktober wordt het voorstel door de raad besproken.


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge