Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Gemeentes stemmen in met gebiedsbod  

vrijdag, 5 april 2019 18:00 by sottje

De gemeentes Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel hebben beiden ingestemd met een gebiedsbod waarmee men voor een tweede oeververbinding wil pleiten bij de Provincie. Met de bouw van 3000 tot 4000 woningen en een bijdrage van 40 miljoen in de kosten willen de gemeentes serieus meedoen in de race met Rotterdam om de extra oeververbinding.

De gemeente Krimpenerwaard stemde op dinsdag 2 april in met 16 stemmen voor en 12 tegen. De gemeente Krimpen aan den IJssel stemde op donderdag 4 april met 16 stemmen voor en 5 tegen. De samenwerking tussen Krimpen en de Krimpenerwaard is belangrijk voor een verdere lobby. Een samenwerking met Capelle aan den IJssel zou deze lobby mogelijk nog verder kunnen versterken.

Hoe de eventuele oeververbinding er exact uit gaat zien is nog niet bekend. Ook is niet bekend wat er met het bod gebeurt wanneer de oeververbinding er niet komt.

Na een pre-verkenning van het MIRT zijn er nog twee varianten voor een oeververbinding over. De oost variant tussen de Rotterdamse wijken Feijenoord en Kralingen-de Esch en de variant Oost-Oost tussen Ridderkerk en de Krimpenerwaard.

Het algeracorridor platform is een petitie gestart om ook voor Oost-Oost variant te pleiten.


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge